Yeni Sistem Aday Öğretmen Formları MEBBİS 20212022 MEB Personeli
Yeni Sistem Aday Öğretmen Formları MEBBİS 20212022 MEB Personeli

Aday Öğretmen Okul İçi Faaliyet Raporu Örneği

Giriş

Aday öğretmenler, eğitimlerinin son döneminde uygulamalı olarak öğretmenlik mesleğine hazırlanırlar. Bu dönemde okul içi faaliyetlerde yer alarak öğretmenlik tecrübesi kazanırlar. Bu faaliyetler sonrasında aday öğretmenlerin hazırladığı raporlar, öğretmenlik becerilerini ve deneyimlerini göstermek açısından önemlidir.

Aday Öğretmen Okul İçi Faaliyet Raporu Örneği

Aşağıda yer alan örnek aday öğretmen okul içi faaliyet raporu, bir ilkokul 2. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilen bir dersin değerlendirmesini içermektedir:

Ders Konusu

Ders konusu “Meyveler” olarak belirlenmiştir. Öğrenciler, farklı meyveleri öğrenirken, meyvelerin faydalarını ve meyve tüketiminin sağlık açısından önemini öğrendiler.

Dersin Hedefleri

  • Öğrencilerin farklı meyveleri tanıması
  • Meyvelerin faydalarını öğrenmesi
  • Meyve tüketiminin sağlık açısından önemini kavraması

Dersin İşlenişi

Ders, öğrencilerin önceden hazırlanan meyve sepetini incelemesiyle başladı. Daha sonra, öğrencilere farklı meyveler hakkında bilgi verildi. Öğrenciler, meyvelerin faydalarını ve meyve tüketiminin sağlık açısından önemini tartışarak öğrendiler. Dersin sonunda öğrenciler, hazırlanan meyve salatasını birlikte yediler.

Dersin Değerlendirilmesi

Dersin sonunda öğrencilere, meyve tüketimiyle ilgili bir anket uygulandı. Öğrencilerin büyük çoğunluğu, meyve tüketiminin sağlık açısından önemini kavramıştı. Ayrıca, öğrencilerin meyveleri tanıma ve farklı meyveler hakkında bilgi sahibi olma konusunda da başarılı oldukları gözlemlendi.

Örnek 2

Bir diğer aday öğretmen okul içi faaliyet raporu örneği ise bir lisede gerçekleştirilen bir proje çalışmasına yöneliktir:

Proje Konusu

Proje konusu, “Sıfır Atık” olarak belirlenmiştir. Öğrenciler, atık yönetimi konusunda bilgi edinirken, sıfır atık projesinin nasıl uygulanabileceğini öğrendiler.

Projenin Hedefleri

  • Öğrencilerin atık yönetimi konusunda bilgi sahibi olması
  • Sıfır atık projesinin uygulanabilirliğini öğrenmesi
  • Okulda sıfır atık projesinin uygulanması için farkındalık oluşturması

Projenin İşlenişi

Proje, öncelikle öğrencilere atık yönetimi konusunda bir sunumla başladı. Daha sonra öğrenciler, okulda atık yönetimi konusunda yapılan çalışmaları incelediler. Projenin devamında, öğrenciler, okulda sıfır atık projesinin nasıl uygulanabileceği konusunda fikirlerini paylaştılar. Projenin sonunda, öğrenciler tarafından hazırlanan bir rapor, okul yönetimine sunuldu.

Projenin Değerlendirilmesi

Projenin değerlendirmesi, öğrencilerin sunumları ve hazırlanan raporun okul yönetimine sunulmasıyla yapıldı. Projenin başarılı olduğu ve okulda sıfır atık projesinin uygulanması için farkındalık oluşturduğu gözlemlendi.